LCHF- krämig kyckling i ugn
Hittade receptet på www.kokaihop.se tänkte testa det ikväll när Jonte och Lotta kommer , till efterrätt blir det blåbärspaj med vaniljsås. Smulpaj givetvis :)
Jag håller även på att koka ägg, jag ska göra farmors underbara äggsmör !!!
Jag håller även på att koka ägg, jag ska göra farmors underbara äggsmör !!!
Bilden är lånad av kokaihop.se :)
receptet har ni här ifall ni blir sugna på att prova ! Beräknat på 4 personer
8 st | champinjoner, el. en burk skivade |
1 paket | tärnad bacon |
5 dl | vispgrädde |
2 tsk | torkad dragon |
1 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar |
4 st | kycklingfiléer |
GÖR SÅ HÄR
- 1. Sätt ugnen på 225 grader.
- 2. Skiva champinjonerna.
- 3. Knaperstek bacon och tillsätt sedan champinjonerna. Stek tills champinjonerna får en fin färg, ca 5 minuter.
- 4. Häll över vispgrädden och låt puttra ihop några minuter. Krydda med dragon, salt och peppar.
- 5. Putsa kycklingfiléerna, dela dem i två delar på längden och lägg dem i en smord ugnsform och häll över den goda såsen.
- 6. Baka i ugnen ca 20-25 minuter. Ta ut kycklingen och ta tempen på den om du vill vara säker på att den är klar, ca 72-75 grader.
Servera med kokt ris eller potatis :) Jag tänker göra båda samt en god sallad till.
Smaklig måltid!
Smaklig måltid!
Kommentarer
Postat av: Mimmy Nilsson
Mm, vad gott det lät :)
Postat av: Mimmy Nilsson
Mm vad gott det lät (skickade fel länk innan )
Trackback